ОШ "Карађорђе"

Јове Илића 2, Вождовац

БАЛША КАРАЏИЋ ОСВОЈИО РЕГИОН ПЕСМОМ „ЗАБРАЊЕНА ЉУБАВ

Наш Балша Караџић, ученик II/4 ОШ »Карађорђе«, постигао је велики успех на 12.Међународном фестивалу поезије »Дјечије царство«, одржаном у Бања Луци.

Са својом песмом »Забрањена љубав«, освојио је друго место у млађој категорији од првог до четвртог разреда.

Пут до Бања Луке није био нимало лак. Најпре је његова учитељица, Светлана Јевтић, послала песму на конкурс »Мали победник« у Београду. Тема је била љубав и како је лепо волети.

Балшина песма је међу готово 1000 пристиглих песама из Београда, изабрана у финале овог такмичења. Када се појавио на »Малом Победнику« и одрецитовао своје шаљиве стихове, жири га је наградио другим местом. Тиме је обезбедио пласман за учешће на међународном фестивалу у Бања Луци.

У Бања Луци су се окупили пробрани и талентовани мали песници од 1. до 8.разреда из Србије, Црне Горе, Словеније, Хрватске, Босне и Херцеговине, Македоније, Репблике Српске. Организатори наводе, да је ове године постигнут рекорд у броју пријављених радова - пристигло је 6500 песама из целог региона, а за Фестивал је одабрано 80 најлепших. Тако је жири састављен од познатих дечијих песника имао тежак задатак и пуно посла, да међу најбољима изабере најбоље!

Балша је и на овом фестивалиу освојио друго место, а награда му је још слађа јер је био међу најмлађим такмичарима. Осим медаља, диплома и пуно књига на поклон, добио је и Београдски и Бањалучки зборник, у којима је објављена његова песма.

Балшина » Забрањена љубав« освојила је срца и старијих и деце. Његови другари из одељења   хорски је рецитују. Баш им се свидела та« Забрањена љубав«, а како и не би, када је Балша описао заљубљеност у компјутерске игрице!

Колико је снажна и јака, важна и слатка та љубав, уверите се сами.

 ЗАБРАЊЕНА ЉУБАВ

Много сам се мучио,

док нисам одлучио...

да вам тајну откријем

у кога сам се заљубио!

Нису у питању девојчице,

ни принцезе, ни глумице.

Ја у ствари, много волим

компјутерске игрице!

Ух, каква је то љубав,

по цео дан траје,

зато мами, главобољу задаје.

А тата каже: “Пусти још који дан,

док не дође нека лепотица

И не одвоји те

од тих твојих игрица“!

Није ми само јасно,

откуд због љубави ове

толико бриге,

забране и придике!

Кажите ми, молим вас, искрено,

кад нешто обожаваш,

јелˈ у реду - да буде забрањено?!?

 Balša 6 COLLAGE

Copyright © 2021 High School Rights Reserved.