ОШ "Карађорђе"

Јове Илића 2, Вождовац

 

ОБАВЕШТЕЊЕ О УПИСУ У ПРВИ РАЗРЕД

Поштовани родитељи будућих првака,

Ове године омогућено је електронско заказивање термина за упис и тестирање будућих првака, које ће родитељима бити доступно од 28.5.2020. до 10.7.2020, док ће упис деце трајати од 1.6.2020. до 20.7.2020. године.

Преко Портала еУправа бирате један од понуђених слободних термина за упис у нашу школу.

У заказаном термину најпре ће се обавити упис код секретара школе, а затим тестирање детета које обављају педагог или психолог школе. При упису детета секретар ће обавити проверу документације која се прибавља електронским путем и са родитељем проверити тачност свих неопходних података. Процену зрелости детета за полазак у школу врше педагог или психолог школе, док родитељ кроз анкету и разговор даје значајне податке о свом детету.

У случају потребе за променом или отказивањем термина, молимо вас да то благовремено урадите преко Портала еУправа.

С обзиром на ситуацију и специфичне услове у којима се одвија завршетак ове школске године и упис првака, а ради заштите здравља ваше деце и нас одраслих, молимо вас да се при доласку у школу придржавате следећих мера заштите:

- да, у случају температуре или било каквих респираторних тегоба код вас или детета, откажете и промените заказани термин

- да у свој договорени термин дођете тачно на време, како би се спречило прављење гужвe и омогућило дезинфиковање и проветравање просторија

- да са дететом у школу дође један родитељ

- да у просторијама школе носите заштитну маску

- да понесете своју хемијску оловку

Како бисмо и ми пружили пример одговорног понашања према себи и другима, на улазу ће бити постављена дезобаријера и средство за дезинфекцију руку, а запослени ће имати заштитну опрему која не ремети процес уписа и тестирања деце.

Драги будући прваци, желимо вам срећан и успешан полазак у школу!

Управа школе „Карађорђе“

Захваљујемо Вам се што сте исказали интересовање за упис детета у основну школу.

Имајући у виду ситуацију са коронавирусом и како би се избегле гужве по школама, ове године ће се уписивање Вашег ђака у први разред основне школе спроводити само у заказаном термину. Да бисте електронским путем заказали термин за упис, од 28. маја на Порталу еУправа биће омогућена услуга електронског заказивања термина за упис и тестирање детета у ОШ. Услуга ће бити доступна од 28. маја до 10. јула 2020. године, за термине уписа од 1. јуна до 20. јула.

ВАЖНА НАПОМЕНА1!Обављен лекарски преглед је предуслов да се дете упише у први разред. Стога Вас молимо да приступите услузи заказивања термина за упис и тестирање само ако сте већ обавили лекарски преглед детета или сте сигурни да ћете обавити преглед до термина који сте изабрали за упис. Услуга на Порталу ће бити доступна више од месец дана, тако да имате времена за све.

ВАЖНА НАПОМЕНА2! Ове године није потребно да понесете ниједан документ приликом уписа јер ће сви подаци бити прибављени по службеној дужности електронским путем. Изузетак је само лекарско уверење које је дете добило пре 16. марта 2020. године, тј. понесите лекарско уверење ако сте дете водили на преглед пре објављивања ванредног стања или код приватног лекара.

Хвала Вам што користите услуге електронске управе.

Желимо Вашем детету срећан полазак у школу!

С поштовањем,

Министарство просвете, науке и технолошког развоја и Канцеларија за ИТ и еУправу

 
Upis ucenika u prvi razred osnovne skole 2020
005

Copyright © 2021 High School Rights Reserved.