ОШ "Карађорђе"

Јове Илића 2, Вождовац

Учествовали смо у пројекту ФинПис – Пројекат финансијског описмењавања у систему образовања и васпитања Републике Србије, чији је носилац Министарство просвете. У оквиру пројекта реализују се радионице у основним школама, предшколским установама, али и средњим школама.

31. октобра, одељење II/4 посетио је тим састављен од представника Удружења банака Србије и банака. У претходно оствареном договору са директором школе и разредним старешином, а након добијања сагласности родитеља за снимање деце, припремљена је радионица за ученике другог разреда.

Радионица је имала едукативни карактер и интерактивну динамику рада.

Први део радионице :„Посета банци“ у оквиру које су деца упознала основне појмове везане за улогу банке, службеника, понашању у банци, чувању и обезбеђењу новца, и сл. Тиме су се обрадиле и теме као што су питања и одговори о зарађивању, трошењу, штедњи, о жељама и могућностима.

Други део радионице: „Анализирање новчаница“ у оквиру које је деци објашњен визуелни састав новчаница, како домаћих, тако и страних.

Деца су активно учествовала у дајући одговоре на питања о новцу, значају зарађивања – трошења – штедње, разликовању жеља и потреба, а крајњи циљ је едукација и подизање свести о значају управљања финансијама.

У изради је филм, а његов део ће бити и одржана радионица у нашем одељењу.

Након завршене радионице, ученици су добили на поклон штедне „касице прасице“ које децу мотивишу на штедњу и подстичу на одговорно понашање у оквиру породице.

                                                                                                                  Светлана Јевтић

IMG 20171031 110320 COLLAGE

 

Упис у средње школе

Кликом на слику или линк овде сазнајте све о упису у средње школе 2022/2023. године.
upismm

Copyright © 2022 High School Rights Reserved.