ОШ "Карађорђе"

Јове Илића 2, Вождовац

ОБАВЕШТЕЊЕ О УПИСУ УЧЕНИКА У ПРВИ РАЗРЕД

ШКОЛСКЕ 2021/2022. ГОДИНЕ

Поштовани родитељи будућих првака,

Oвим обавештењем желимо да одговоримо на сва питања у вези са важним догађајем за вас и ваше дете, уписом у школу – ко се уписује у први разред школске 2021/2022. године, како се заказују термини уписа и тестирања деце, која је процедура уписа и која документација је потребна. У случају да имате још недоумица, можете нас контактирати телефоном – 011/2467290 или мејлом – Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.. С обзиром на тренутну епидемиолошку ситуацију, долазак у школу биће омогућен само у заказаним терминима.

КО СЕ УПИСУЈЕ У ПРВИ РАЗРЕД

- школске 2021/2022. године у први разред се уписују деца која су рођена од 1. марта 2014. године до краја фебруара 2015. године, тј. деца која ће 1. септембра имати између 6 и по и 7 и по година.

- млађа деца, рођена у периоду од 1. марта до краја августа 2015. године, која ће на почетку школске године имати између 6 и 6 и по година, могу да буду уписана у школу након провере њихове психофизичке спремности која се обавља у мају. Ова деца могу да буду уписана у школу без потврде о завршеном припремном предшколском програму, а лекарски преглед могу да обаве тек након препоруке школе о превременом упису.

- деца која имају довољно година за упис, а којој родитељи желе да одложе полазак у школу, треба да се обрате Интерресорној комисији своје општине, која ће у процесу одлучивања тражити и мишљење стручних сарадника школе. С тим у вези, за децу старију од 7 и по година која дођу на упис, родитељи су дужни да школи приложе разлог одлагања уписа – мишљење Интерресорне комисије и здравствену документацију.

- деца која територијално припадају другој школи, могу да упишу жељену школу у складу са њеним просторним и организационим могућностима, а на основу молби родитеља које се школи подносе до 1. фебруара текуће године, а решавају крајем априла. За ову децу могуће је заказати термин за упис и тестирање тек када се молбе одобре.

ЗАКАЗИВАЊЕ ТЕРМИНА ЗА УПИС И ТЕСТИРАЊЕ

Ове године омогућено је електронско заказивање термина за упис и тестирање будућих првака, које ће родитељима бити доступно од 22. марта до 28. маја 2021. године, док ће се упис обављати од 1. априла до 31. маја 2021. године.

Преко Портала еУправа бирате један од понуђених слободних термина за упис у нашу школу. У заказаном термину најпре ће се обавити упис код секретара школе, а затим тестирање детета које обављају педагог или психолог школе.

Обављен лекарски преглед је предуслов да се дете упише у први разред, па вас молимо да при заказивању термина за упис будете сигурни да ће се преглед обавити пре изабраног термина. При доласку на упис није потребно да доносите ниједан документ у папирном облику, јер се подаци из матичне књиге рођених, евиденције пребивалишта и са обављеног здравственог прегледа прибављају електронским путем. Школа прибавља и потврду о обављеном припремном предшколском програму. Изузетно, ако је лекарски преглед обављен код приватног лекара, потребно је да га донесете у школу.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја обезбедило је подршку за родитеље у вези са електронским заказивањем термина за упис и тестирање путем телефона 011/7350557.

С обзиром на здравствену ситуацију и специфичне услове у којима се одвија ова школска година и упис првака, а ради заштите здравља ваше деце и нас одраслих, молимо вас да се при доласку у школу придржавате следећих мера заштите:

- да, у случају температуре или било каквих респираторних тегоба код вас или детета, откажете и промените заказани термин

- да у свој договорени термин дођете тачно на време, како би се спречило прављење гужве и омогућило дезинфиковање и проветравање просторија

- да у просторијама школе носите заштитну маску

Како бисмо и ми пружили пример одговорног понашања према себи и другима, на улазу ће бити постављена дезобаријера и средство за дезинфекцију руку, а запослени ће имати заштиту која не ремети процес уписа и тестирања деце.

Драги будући прваци, желимо вам срећан и успешан полазак у школу!!!

Управа ОШ „Карађорђе“

Copyright © 2021 High School Rights Reserved.