Нова година у одељењу III2

У оквиру обележавања новогодишњих и божићних празника, одељење III2 је организовало следеће активности:

  • Новогодишњи базар украса и честитки
  • Новогодишњу приредбу
  • Новогодишњи маскенбал
  • Посета позоришту – новогодишња представа са Деда Мразом
  • Биоскоп у учионици – новогодишњи филма за децу
  • Међуодељенско дружење у учионици

1. Ученици су, као и сваке године, учествовали на традиционалном Базару новогодишњих украса и честитки, које су правили током децембра на часовима ликовне клтуре,  Све су изложили  својим гостима на импровизованим штандовима испрд учионице.

2. Након базара, ученици су у својој учионици припремили новогодишњу приредбу  за  своје родитеље, баке, деке, браћу и сестре. На приредби су певали  забавне дечије песме, традиционалне песме, играли  дечије народне фолклорне игре, извели скеч „Помирење Старе и Нове године“  и за крај отпевали неколико новогодишњих и божићних песама. Сви присутни су били одушевљени.

3. Учествовали смо на традиционалном новогодишњем маскенбалу, који школа организује за ученике нижих разреда. Сви су се маскирали. Потрудили су се да маске буду оригиналне, а посебно су се истакле маске које су ручно прављене, уз пуно труда и креативности.

4. Ученици су посетили позориште и гледали новогодишњу представу са Деда мразом у КЦ „Владе Дивљан“. Представа је била весела и забавна и деца су се вратила веома  задовољна.

5. У учионици смо гледали филм „Писмо за Деда Мраза“. Филм је породичан и промовише породично време које деца проводе са родитељима као највећи поклон за свако дете у данашњем времену када родитељи много журе и немају довољно времена.

6. Организовали смо одељенско дружење са одељењима II2  и III1. Ученици су извели новогодишњу приредбу за другаре из ова два одељења, а затим су се дружили уз послужење у виду грицкалица и сокића које су донели и припремили.

Ученици III2 су на леп и разнолик начин обележили предстојеће празнике и задовољни отишли на заслужен зимски распуст.

                                                                                  Разредни старешина

                                                                                  Драгана Супуровић

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top