ПРОСЛАВА ШКОЛСКЕ СЛАВЕ СВЕТОГ САВЕ

ПРОСЛАВА ШКОЛСКЕ СЛАВЕ СВЕТОГ САВЕ
2023/2024


Школска слава Свети Сава, прослављена је у суботу 27. јануара 2024. године уз присуство великог броја ученика, родитеља као и запослених у школи и њених гостију. Тим поводом приређена је пригодна свечаност чији програм је обухватао сечење славског колача, рецитале млађих и старијих разреда, драмске скечеве, хор и фолклор.
Савиндан у нашој школи је свечано отворен традиционалним сечењем славског колача уз присуство свештеника. Након обреда сечења колача, директор школе Обрад Дракулић се обратио свим гостима и ученицима Светосавском беседом.
Ученици су се потрудили да покажу свој таленат и на достојан начин прикажу лик и дело Светога Саве кроз рецитале, драмске приказе и беседе. Посебну ноту програму је допринео музички део у изведби хора и оркестра наше школе. Приредба је завршена фолклорном тачком која нам је пренела традицију и дала посебан печат и радосну ноту.
Свети отац Сава је први просветитељ и учитељ свих учитеља и ученика наших, пример који нас крепи и надахњује а свакако, тежишна личност наше духовне и културне историје као и крајеугаони камен наше државотворности. Свети Сава је наша вечита прича никад до краја испричана и завршена. Он је, као што је рекао свети владика Николај, „Најлепше српско дете" које је даровано Богу, али и најлепши српски лик кроз који се нама Бог показује.


Координатор: вероучитељ Ђурђа Стокић

Милешевка у извођењу хора ОШ"Карађорђе" уз пратњу на клавиру наставнице музичког Филиповић Драгане

Симонида у извођењу солискиња и хора уз пратњу оркестра и клавира

Химна Светом Сави у извођењу хора уз пратњу оркестра и клавира

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top