Најраспеванија одељењска заједница, општинско такмичење

У нашој школи је 13. фебруара 2024. одржано  општинско такмичење "Најраспеванија одељењска заједница" у свечаној сали .

Одлуком стручног жирија, професора музичке школе "Петар Коњовић" победили су ученици 4/3 разреда (учитељица Слађана Жарић Мартинов) наше школе  што је шеста узастопна победа наших ученика на општинском и они ће на градском такмичењу представљати општину Вождовац.

Другопласирани су ученици 3. разреда ОШ "Војвода Степа" и 4. разреда ОШ "Васа Чарапић", а трећепласирани су ученици 4. разреда ОШ "Бранислав Нушић".

Сви ученици су били добро припремљени и распевани, а у најави манифестације представио се  хор наше школе који води професорка музичке културе Драгана Филиповић ,нумером „Симонида“ уз пратњу малог оркестра и ученица Тамара за клавиром са  композицијом Мизет , Ј.С.Баха.

Пројекат ДЕЧИЈЕ МУЗИЧКЕ СВЕЧАНОСТИ обухвата низ музичких сусрета, смотри, приредби, концерата и такмичења којима се подстичу, унапређују, представљају и афирмишу дечје репродуктивне и стваралачке музичке активности у основној школи путем различитих програмских садржаја који садрже разне видове музичког израза.

Музичке свечаности омогућују и ученицима и наставницима да јавно прикажу свој рад и да се упознају о дометима и резултатима сличних активности у другим школама.

Такмичење „Најраспеваније одељење” организује се као школско, општинско и градско. Учествују одељењске заједнице 3. и 4. разреда.

Циљ такмичења је да подстиче разредно певање и свирање у одељењима млађег узраста основне школе.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top